Volgens betrouwbare bronnen wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de populaire zoetstof aspartaam, die in veel lightproducten zit, binnenkort op de lijst van mogelijk kankerverwekkende stoffen zetten. Vanwaar komt deze plotse beslissing als we aspartaam al een tijdje consumeren? En zullen lightdrankjes en andere producten dan uit de winkelrekken verdwijnen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) schept duidelijkheid. [naar artikel]
Volgens betrouwbare bronnen wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de populaire zoetstof aspartaam, die in veel lightproducten zit, binnenkort op de lijst van mogelijk kankerverwekkende stoffen zetten. Vanwaar komt deze plotse beslissing als we aspartaam al een tijdje consumeren? En zullen lightdrankjes en andere producten dan uit de winkelrekken verdwijnen? Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) schept duidelijkheid. [naar artikel]
De kunstmatige zoetstof aspartaam, een van de meest gebruikte suikervervangers ter wereld, is "mogelijk kankerverwekkend". Dat stellen wetenschappers van de WHO op basis van honderden internationale studies. Maar tegelijk wordt het advies over wat een veilige inname van aspartaam is, niet aangepast. Wat betekent het label "mogelijk kankerverwekkend" dan? En waarom blijft de WHO aspartaam als veilig voor consumenten beschouwen? [naar artikel]
De federale overheidsdienst Volksgezondheid wijzigt de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van aspartaam niet. De kunstmatige zoetstof die in heel wat lightfrisdranken zit, is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) “mogelijk kankerverwekkend”. [naar artikel]
Het is niet voldoende bewezen dat de meest gebruikte kunstmatige zoetstof ter wereld, aspartaam, veilig is voor menselijke consumptie, zo stelt een nieuwe studie. De onderzoekers lijsten in hun studie gedetailleerd een aantal ernstige fouten op in de geruststellende beoordeling uit 2013 door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid EFSA over de veiligheid van aspartaam, dat beter bekend is onder de merknaam Nutrasweet. [naar artikel]
Frisdranken gezoet met aspartaam of een andere zoetstof zouden net zo ongezond zijn als die suiker bevatten. Of zelfs giftig. Klopt dat wel? [naar artikel]
De zoetstof aspartaam, veel gebruikt in light-frisdranken, wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie toegevoegd aan de lijst met mogelijke kankerverwekkende stoffen. [naar artikel]
Wie aspartaam met mate gebruikt, kan gerust zijn: de zoetstof is veilig. Dat zegt het Europees Voedingsagentschap na een nieuwe evaluatie. [naar artikel]
De kunstmatige zoetstof aspartaam, die onder meer in lightfrisdranken, kauwgum, tandpasta, yoghurt en ontbijtgranen wordt gebruikt, is “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) donderdag bekendgemaakt. De dosis die dagelijks ‘zonder risico’ kan worden genuttigd, blijft ongewijzigd, aldus nog WHO. De Amerikaanse voedselwaakhond FDA ziet geen reden tot bezorgdheid. [naar artikel]
De kunstmatige zoetstof aspartaam, die in heel wat lightfrisdranken zit, is “mogelijk kankerverwekkend voor de mens”, maar de dagelijkse dosis die als zonder risico wordt beschouwd, blijft ongewijzigd. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vrijdag meegedeeld. [naar artikel]
11:08 De Wereldgezondheidsorganisatie plaatst de zoetstof aspartaam op haar lijst van 'mogelijk kankerverwekkende stoffen', maar oordeelt tegelijk dat die bij een normale dagelijkse inname voor volwassenen ... [naar artikel]
Toegestane hoeveelheid aspartaam verdubbelt risico op kanker [naar artikel]
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Voor velen is het dan ook een goed voornemen om minder frisdrank, en meer water te drinken. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is die Zero-variant gezonder dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: “Deze zoetstof is een grote boosdoener voor de lever.” [naar artikel]
15:40 De Wereldgezondheidsorganisatie overweegt de zoetstof aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' te catalogeren. Het zit in honderden producten als suikervervanger. 'De impact op voedingsbedrijven kan ... [naar artikel]
'Koffiedrinkers die aspartaam als zoetstof gebruiken, hebben 25 procent meer risico op depressie.' Dat lazen we in ABC Gezondheid. Maar een oorzakelijk verband kan niet hard gemaakt worden. [naar artikel]
Frisdrankgigant Coca-Cola looft een miljoen dollar (830.000 euro) uit voor de onderzoeker die met een nieuwe alternatieve caloriearme of -vrije zoetstof op de proppen komt. [naar artikel]
Dat frisdrank niet gezond is, weten we. Maar kan het écht kwaad als je elke dag één of meer glazen Coca-Cola drinkt? Wat en hoe groot zijn de risico’s? En is de Zero-variant gezonder dan gewone cola? Voedingsexpert Eric De Maerteleire ontleedt de populaire drank: “De suiker in cola is niet de suiker die je op je pannenkoeken strooit.” [naar artikel]
Ook de federale overheidsdienst Volksgezondheid wijzigt de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) van aspartaam niet. Eerder deze week meldden experts van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al dat de kunstmatige zoetstof die in heel frisdranken te vinden is ‘mogelijk kankerverwekkend’ is. Maar het advies over het gebruik aanpassen is nietnodig. [naar artikel]
© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.