Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Laatste Nieuws

Voedingsgewoonten van de Belgen: 4% is vegetariër, 44% kan geen dag zonder vlees

13/10/2017 - 19:31
"De Belg houdt van 'gewoon', van traditie en structuur. Elke dag boterhammen, één warme maaltijd per etmaal - vlees-aardappelen-groenten - en één..."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Een sappige biefstuk zonder vlees: te straf om waar te zijn? Een vegetariër en een vleeseter deden de test (21/06/2018 - Het Nieuwsblad)

Het is de heilige graal van iedereen die met vleesvervangers aan de slag is: een sappige biefstuk zonder vlees. Maar mét die typische textuur en dezelfde smaak. Carrefour pakt nu uit met een steak waar geen koe aan te pas kwam. Te straf om waar te zijn? Wij deden de test. [naar artikel]


2. Geen Dagen Zonder Vlees in 2018 (05/12/2017 - VRT NWS)

De organisatie van Dagen Zonder Vlees zal geen nieuwe campagne organiseren volgend jaar. Dat maakte ze zelf bekend. Dagen Zonder Vlees spoort mensen al 6 jaar aan om tijdens de vastenperiode geen of minder vlees of vis te eten. [naar artikel]


3. Kan een vegetariër allergisch worden voor vlees? (05/09/2020 - Het Laatste Nieuws)

Na jarenlang nauwelijks vlees te hebben gegeten, lijkt dat biefstukje ineens wel erg zwaar op de maag te liggen. Hoe zit dat? [naar artikel]


4. Wat wordt er gegeten als mama vegetariër is en papa vlees eet? We schoven mee aan tafel bij Joke en Wouter in Gent. “Het kookvuur is soms te klein voor alle potten” (15/02/2018 - Het Nieuwsblad)

Wat schaft de pot in een gezin dat bestaat uit vleeseters en vegetariërs? In veel ‘gemengde’ families is het een dagelijkse vraag, nu steeds meer Belgen minder vlees eten. “Linzen en kikkererwten? Graag, maar met kleine kinderen is dat niet altijd makkelijk.” [naar artikel]


5. Wat eet een vegetariër? (17/02/2017 - Het Laatste Nieuws)

Fanny en Veronique krijgen een vegetariër over de vloer. Maar al snel ontstaat er verwarring over wat een vegetariër nu juist wél en niet eet. [naar artikel]


6. Een barbecue als vegetariër, hoe pak je dat aan? (05/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

Nog maar net is Tournée Minérale afgelopen of daar is de volgende marathon al. Vanaf 1 maart kun je weer deelnemen aan Dagen Zonder Vlees. [naar artikel]


7. Deze maand wel alcohol, geen vlees (01/03/2017 - Het Belang van Limburg)

Vandaag start de bewustwordingscampagne Dagen Zonder Vlees (DZV). Meer dan 100.000 Belgen beloven veertig dagen lang minder vlees te eten en om zorgvuldig om te springen met voedsel. “Wij willen meer aandacht voor de klimaatverandering”, zegt Marieke Dilles van DZV. “Enkel stoppen met vlees eten is dan niet de oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. [naar artikel]


8. Wat er gebeurt als een vegetariër voor het eerst in 22 jaar vlees eet (05/11/2016 - Het Laatste Nieuws)

Al 22 jaar had de Amerikaanse Stephanie Potakis geen vlees meer gegeten.  Tot ze naar een vleesrestaurant ging en voor het eerst sinds heel lang [naar artikel]


9. Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd (08/05/2021 - Metro)

Vegetariërs zijn geen homogene groep. Ze komen in allerlei vormen en maten. In het algemeen eten vegetariërs geen vlees, vis of gevogelte. Maar dat is zeker niet voor iedereen waar. De keuze voor een specifieke vorm van vegetarisme heeft vaak te maken met de redenen waarom die individuen vegetarisch willen eten. Dit zijn de tien […] Het bericht Zeg niet zomaar vegetariër tegen een flexitariër: tien stromingen binnen het vegetarisme uitgelegd verscheen eerst op Metro. [naar artikel]


10. Na alle voedselschandalen: vier op tien Belgen eet minder vlees (14/02/2018 - Het Belang van Limburg)

hasselt 44 procent van de Belgen at vorig jaar minder vlees, vooral om gezondheidsredenen en door de schandalen over dierenmishandeling in slachthuizen. Toch is een samenleving zonder vlees nog niet voor morgen. “De vleesconsumptie zal bij elk schandaal blijven afnemen, maar niet volledig verdwijnen. Dat is een brug te ver.” [naar artikel]


11. Belgisch vlees in de kuip (02/12/2017 - De Morgen)

De Belgische vleesindustrie krijg rake klappen: slachthuisschandalen, negatieve adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en donderdag veggiedag. Worden we best massaal vegetariër? Of is vlees onmisbaar in ons dieet? Wij legden vier vleesvragen voor aan experts. [naar artikel]


12. Na Dagen Zonder Vlees, nu 21 dagen zonder vlees, vis, eieren, kaas en melk? (28/10/2016 - Het Laatste Nieuws)

In navolging van Dagen Zonder Vlees organiseert de vegetarische organisatie EVA de Easy Vegan challenge. Oftewel 21 dagen lang geen enkel [naar artikel]


13. 3 op de 4 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


14. Kwart Belgen eet bewust minder vlees: “Maar op restaurant mag er steak op tafel komen” (25/05/2022 - Het Belang van Limburg)

Minstens één dag per week geen vis of vlees eten. Een kwart van de Belgen doet het, zonder écht vegetarisch te leven. Het doel? Hun gezondheid, ecologische voetafdruk of het welzijn van de dieren verbeteren. Maar buitenshuis gaan die principes snel overboord. [naar artikel]


15. Meer dan 9 op de 10 Belgen eet nog steeds elke week vlees: welke soorten zijn het populairst en waarom eten we het zo graag? (23/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de ene zweert bij zijn dagelijks stuk vlees, belandt vlees op de rode lijst bij de ander. “Al eet 3 op de 4 Belgen nog regelmatig vlees”, klinkt het uit resultaten van een onderzoek van gfK in opdracht van VLAM. Neemt vlees nog op dezelfde manier als vroeger een plaats in op ons bord? Of zijn er toch nog verschillen in ons verbruik? [naar artikel]


16. Vleesverkoop daalt amper door Dagen Zonder Vlees (02/03/2017 - De Standaard)

Minstens 100.000 Vlamingen hebben de intentie om de komende veertig dagen geen of minder vlees te eten. Ze hebben zich geregistreerd voor Dagen Zonder Vlees. Maar wordt er daardoor ook minder vlees gekocht? [naar artikel]


17. Vegequette (10/04/2019 - De Morgen)

U wil de Dagen Zonder Vlees-uitdaging aangaan en veertig dagen leven als vegetariër? Dan kunt u deze acht tips zeker gebruiken. Want geloof ons, de geur van vers gebraden kip is het minste van uw zorgen. [naar artikel]


18. Dagen Zonder Vlees: waarom de mens geen gepatenteerde vleeseter is (01/03/2017 - Knack)

De mens lijkt niet gemaakt om veel vlees te eten. Steeds meer studies linken vleesverbruik aan gezondheidsproblemen. Campagnes tegen dat verbruik, zoals Dagen Zonder Vlees, zijn dan ook geworteld in vruchtbare biologische grond. Het wordt tijd om vlees als een voedingssupplement te zien. [naar artikel]


19. Start 'Dagen zonder Vlees' met deze 3 veggie-receptjes (01/03/2017 - Het Laatste Nieuws)

'Dagen zonder vlees' is een jaarlijks evenement waar we niet meer onderuit kunnen. 40 dagen proberen we weinig of geen vlees en vis te eten. [naar artikel]


20. OPINIE: En daarom eet ik geen vlees meer (12/09/2017 - Het Laatste Nieuws)

Initiatieven als 'Dagen Zonder Vlees' focussen vooral op de ecologische impact van vlees, anderen doen het uit gezondheidsoverwegingen. Allebei [naar artikel]


21. Meer dan de helft van de Belgen eet minstens 4 keer per week vlees (30/03/2023 - Het Belang van Limburg)

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens 4 keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM). [naar artikel]


22. 25 restaurants serveren week lang geen vlees tijdens ‘Week zonder Vlees’: 4 Limburgse deelnemers (23/10/2023 - Het Belang van Limburg)

Van maandag tot zondag halen 25 restaurants, waarvan 3 sterrenrestaurants, het vlees van hun menukaart. Op die manier willen de chefs hun steun betuigen aan de eerste editie van de Belgische Week zonder Vlees. Er staan vier Limburgse restaurants op de lijst. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!