Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
De Morgen

Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte Belgische stoofvlees

01/11/2018 - 12:01
"Het is dé trots van de Belgische keuken. Dus als je het aandurft om zelf stoofvlees te maken, dan kan dat maar beter perfect zijn. Hoeveel bier gebruik je en hoeveel suiker gaat erin? Maak het je gemakkelijk en volg ons ultieme recept."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Helemaal Belgisch: vier onze feestdag met het perfecte stoofvlees (21/07/2017 - Het Laatste Nieuws)

Het beste Belgische gerecht? Die titel gaat met gemak naar een heerlijke versgemaakte portie stoofvlees. De stoofvleessaus maak je uiteraard met [naar artikel]


2. Voor eens en altijd: zo maak je het perfecte stoofpotje met konijn en bier (07/11/2019 - Het Laatste Nieuws)

Konijn is net als stoofvlees of waterzooi een oer-Vlaamse klassieker. Je kan hem bereiden met pruimen of krieken, maar deze variant met bruin bier... [naar artikel]


3. Niet te droog, wel gaar: zo maak je de perfecte, gebraden kip (23/02/2017 - De Morgen)

Is jouw kip na een bezoekje aan de oven te droog of nog te veel rauw? Maak voor eens en altijd komaf met dat probleem. De perfecte gebraden kip - inclusief krokant korstje - maak je zo klaar. [naar artikel]


4. Waar eet je de lekkerste stoofvlees-friet? Dit is de (voorlopige) top 10 (01/03/2019 - Gazet van Antwerpen)

Waar in Antwerpen eet jij het allerlekkerste stoofvlees met frietjes? Waar is het vlees zo zacht als boter en zijn de frietjes nog vers gesneden? Nomineer je favoriete restaurant voor stoofvlees-friet in Antwerpen en omgeving en maak kans op een van de 300 etentjes. [naar artikel]


5. Voor eens en altijd: zo maak je zelf de perfecte tomaat-garnaal” (15/07/2019 - Het Laatste Nieuws)

Tomaat-garnaal is een Belgische klassieker die ‘s zomers helemaal tot zijn recht komt. Zoek de sappigste tomaten en verse garnalen bijeen en geniet... [naar artikel]


6. Macaroni of stoofvlees zit vol calorieën. Zo maak je er een gezonde versie van (09/12/2019 - Het Laatste Nieuws)

Niets zo lekker om je aan te verwarmen als een macaroni met kaas, stoofvlees of een dampend bord hutsepot. Helaas bevat winterkost dikwijls een... [naar artikel]


7. Waar eet je het lekkerste stoofvlees aan de Belgische kust? Luc Bellings vindt één topper: “Dit is zelfs een 11/10 waard” (01/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Zomer of geen zomer: een Belgische klassieker zoals stoofvlees-friet smaakt altijd. Luc Bellings passeert in vijf zaken aan de kust om het gerecht te proeven en te beoordelen. Waar vind je tijdens dit seizoen het beste stoofvlees die qua prijs-kwaliteit helemaal klopt? Hij bestelt het gerecht in Zeebrugge, Wenduine, Bredene, Nieuwpoort en Knokke. “Zo fantastisch het vlees, zo rampzalig de frieten.” [naar artikel]


8. Dit is het geheim voor perfect, mals stoofvlees (17/10/2017 - Het Laatste Nieuws)

Fan van stoofvlees? Grote kans dat het stoofpotje bij jou uren op het vuur staat te pruttelen … Maar wist je dat je deze Belgische klassieker ook... [naar artikel]


9. Voor eens en altijd: zo maak je de perfecte pittige wokschotel (18/03/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wokgerechten komen er in alle smaken en kleuren. Wij maken de klassieker: een wok met varkensreepjes, groenten, een kokos-currysausje, wat crunch... [naar artikel]


10. De nationale feestdag vieren we met 5 Belgische klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (21/07/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Van de Poele bedacht voor vijf klassiekers een versie met een twist om duimen en vingers bij af te likken. Ideaal om vandaag op het menu te zetten voor de nationale feestdag van België. [naar artikel]


11. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “dit is het geheim voor het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de ander gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor 5 Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


12. 5 Vlaamse klassiekers met een twist: “Dit is het geheim van het perfecte stoofvlees” (02/03/2022 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriete Belgische klassieker. Waar de ene smakelijk luidop droomt van de kaasdraden bij witloof met kaas en hesp, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. Om van een verse vol-au-vent of steak tartaar nog maar te zwijgen. Foodblogger Elise Vandepoele bedacht voor vijf Vlaamse klassiekers een versie met een duurzame twist om duimen en vingers bij af te likken. “Een vol-au-vent is eigenlijk al best duurzaam, aangezien je de volledige kip gebruikt in je recept.” [naar artikel]


13. Met dit iPhone-hoesje maak je altijd een perfecte selfie (02/12/2016 - Het Laatste Nieuws)

Het mag dan een zogenaamd 'first world problem' zijn, de perfecte selfie maken is voor velen onder ons erg belangrijk. Even snel een selfie op [naar artikel]


14. Zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt: “Hoe bruiner de saus, hoe voller de smaak” (03/11/2023 - Het Laatste Nieuws)

Stoofvlees is een echte Vlaamse klassieker die ieders hartje sneller doet slaan, al is het niet zo eenvoudig om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom krijg je die saus niet goed dik? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


15. Limburg Smaakt naar Meer: Stoofvlees met honingbier (01/10/2018 - Het Belang van Limburg)

Dit Stoofvlees Op Grootmoeders Wijze Met Honingbier En Appelstroop Is Een Zoete Variatie Op Een Vlaamse Klassieker. Hoe het stoofvlees smaakt? Als een warm dekentje op een koude dag: heerlijk! [naar artikel]


16. 5 Belgische klassiekers van Piet Huysentruyt voor de nationale feestdag (21/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Iedereen heeft wel een favoriet Belgisch gerecht. Waar de ene smakelijk luidop droomt van stoofvlees, is de andere gek op vogelnestjes of stoofvlees. En... van frietjes natuurlijk. Chef Piet Huysentruyt deelt ter gelegenheid van onze nationale feestdag 5 Belgische recepten. [naar artikel]


17. Tips van de chef: zo maak je het beste stoofvlees volgens Piet Huysentruyt. “Met varkensvlees moet je alleen het recept volgen, er kan niets misgaan” (26/02/2023 - Het Laatste Nieuws)

Dit weekend is het ‘Weekend van het Stoofvlees 2023', georganiseerd door de VLAM. Die Vlaamse klassieker doet ieders hartje sneller slaan, al is het geen evidentie om het zelf smakelijk op tafel te zetten. Want welk vlees kies je het best? Moet er bier in de saus? En waarom is die saus ineens zo slap? HLN-chef Piet Huysentruyt legt uit op welke vijf dingen je absoluut moet letten, deelt zijn ultieme geheime ingrediënt én een exclusief recept voor smoutezacht stoofvlees. [naar artikel]


18. Hier eet je het lekkerste stoofvlees (17/03/2018 - Gazet van Antwerpen)

Alleen al het idee dat er goed stoofvlees op tafel komt, doet me hunkeren naar het avondeten. Stoofvlees kan je van allerhande stukken vlees en van verschillende dieren maken. Je moet helemaal geen keukenprins zijn om het zelf te bereiden. Je gaat naar een goede slager en verder heb je echt niet zoveel nodig. [naar artikel]


19. Nick Cave wandelt plots Antwerpse frituur binnen: “Hij vond zijn stoofvlees heel lekker” (12/06/2022 - Het Belang van Limburg)

Wie zaterdagavond langs het terras van de Frieterij in Berchem passeerde, wreef mogelijk eens in zijn ogen. Niemand minder dan wereldberoemde rockster Nick Cave zat er doodleuk frietjes met stoofvlees te eten. [naar artikel]


20. Van sticky fried chicken tot bibimbap: deze 3 gerechten zijn de ‘frietjes met stoofvlees' van de Koreaanse keuken (04/06/2022 - Het Laatste Nieuws)

Waar de Belgische keuken gekend staat voor zijn frietjes met stoofvlees, vol-au-vent of tomaat-garnaal, staat in de Koreaanse keuken standaard bibimbap, kimchi of gochujang op het menu. Denk bij dit type gerechten aan verrassende smaken die soms pikant, maar vooral altijd goed gekruid zijn. Zin in meer dan alleen maar het klassieke zout- en pepervaatje bovenhalen? Dan vind je hier de nodige inspiratie om Korea in je eigen keuken te ontdekken. [naar artikel]


21. Zo maakt Jeroen Meus stoofvlees met frieten klaar (30/01/2017 - Het Laatste Nieuws)

Er bestaat geen twijfel over: stoofvlees-friet is wat de Vlaming het allerliefste eet. Van weinig gerechten bestaan zo veel verschillende [naar artikel]


22. Voeg dit zoete ingrediënt toe en je stoofvlees wordt een smaakbom (19/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Wist je al dat donkere chocolade een essentieel ingrediënt is voor een fantastische potje stoofvlees? Het maakt de saus extra smeuïg, geeft ze een... [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!