Alle Vlaamse Krantenkoppen. Elke minuut geupdate. Vers van de pers.
Het Nieuwsblad

Elke week verdwijnen 2 bakkers

10/02/2020 - 03:29
" “Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen."

Gerelateerde krantenkoppen:

1. Elke week houden twee bakkers het voor bekeken: “Het is nochtans een prachtige stiel” (10/02/2020 - Gazet van Antwerpen)

“Elke week verdwijnen twee bakkers in ons land”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. Sinds 2009 zijn er al 1.013 bakkerijen minder in Vlaanderen. Het zware werk schrikt jongeren af, die de taak van gepensioneerde bakkers niet meer willen overnemen. [naar artikel]


2. Elke week verdwijnen twee bakkers (09/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Op 10 jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers in ons land met 14,5 procent gedaald. In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen... [naar artikel]


3. Elke week verdwijnen twee bakkers (NSZ) (09/02/2020 - Het Laatste Nieuws)

Op 10 jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers in ons land met 14,5 procent gedaald. In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen... [naar artikel]


4. NSZ trekt aan de alarmbel: “Elke week twee bakkers minder” (09/02/2020 - Het Nieuwsblad)

In tien jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers met meer dan 14,5 procent gedaald, zo blijkt uit een analyse van zelfstandigenorganisatie NSZ op basis van cijfers van Statbel. “In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen minder dan in 2009”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Dat zijn bijna twee bakkers per week die verdwijnen. [naar artikel]


5. Zelfstandigen trekken aan de alarmbel: “Elke week twee bakkers minder” (09/02/2020 - Het Belang van Limburg)

In tien jaar tijd is het aantal bakkers en banketbakkers met meer dan 14,5 procent gedaald, zo blijkt uit een analyse van zelfstandigenorganisatie NSZ op basis van cijfers van Statbel. “In 2018 waren er in België meer dan 1.000 bakkerijen minder dan in 2009”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. “Dat zijn bijna twee bakkers per week die verdwijnen. [naar artikel]


6. Steeds minder bakkers in België (10/02/2020 - Het Belang van Limburg)

“Elke week doen er gemiddeld twee bakkers de deuren dicht”, becijferde zelfstandigenorganisatie NSZ. [naar artikel]


7. 'Erfgoed van bakkers mag niet verloren gaan' (09/04/2019 - De Morgen)

In een bibliotheek vind je meestal boeken. Niet bij Puratos. De toeleverancier van bakkers en patissiers opende gisteren een 'bibliotheek' waar zuurdesem wordt bewaard. 'Wij willen voorkomen dat authentieke smaken verdwijnen.' [naar artikel]


8. Bijna een op de vijf bakkers sluit in feestperiode (19/12/2020 - Gazet van Antwerpen)

Naar schatting 18% van de bakkers in Vlaanderen doet de deuren rond de feestdagen dicht. Dat zegt beroepsfederatie Bakkers Vlaanderen. “Het is een tendens die al enkele jaren merkbaar is. Ook bakkers snakken wel eens naar rust in deze periode.” [naar artikel]


9. BEKIJK – Warme bakkers onder druk: hoe houden ze hun zaak rendabel? (13/10/2023 - Trends)

Elke week gaat meer dan één bakker failliet en dubbel zoveel stoppen ermee. De warme bakkers in Vlaanderen staan duidelijk onder druk. Slechts een kwart haalt een gezonde cashflow van minstens 100.000 euro, zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Trends. En toch zijn er bakkers die het wél goed doen. Wij gingen langs bij … The post BEKIJK – Warme bakkers onder druk: hoe houden ze hun zaak rendabel? appeared first on Trends. [naar artikel]


10. Bakkers slaken noodkreet: “Energieprijzen en supermarkten maken ons kapot” (25/10/2022 - Het Laatste Nieuws)

Warme bakkers hebben het moeilijker dan ooit. Door de hoge energie- en grondstoffenprijzen staat het water hen aan de lippen. Vooral bakkers die tegen hun pensioen aanlopen, geven er vroegtijdig de brui aan. Ook de bikkelharde concurrentie van supermarkten en het gebrek aan jonge overnemers spelen de bakkers parten. [naar artikel]


11. Aantal bakkers bijna 45% gedaald in 10 jaar tijd: “Als pas afgestudeerde is het vrijwel onmogelijk om een bakkerij over te nemen” (03/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]


12. Aantal bakkers bijna 45% gedaald op 10 jaar tijd: “Als pas afgestudeerde is het vrijwel onmogelijk om een bakkerij over te nemen” (03/07/2023 - Het Laatste Nieuws)

Verdwijnt de warme bakker stilaan uit ons straatbeeld? Bij de Vlaamse bakkerijfederatie zijn dit jaar nog zo’n 850 bakkers ingeschreven, tien jaar geleden waren dat er nog 1.500. Vooral bakkers die hun pensioen naderen, sluiten de deuren. En zij vinden vaak geen opvolging. Eddy Van Damme, voorzitter van Bakkers Vlaanderen legt uit waarom steeds minder bakkers warm lopen van een job als zelfstandige. [naar artikel]


13. "Warme bakker zijn, zal altijd nachtwerk blijven" (02/10/2018 - VRT NWS)

Voor bakkers die hun brood zelf bakken, warme bakkers dus, is het elke nacht vroeg opstaan en hard werken. Er zijn er ook steeds minder. 20 jaar geleden waren er 4.000 warme bakkers, vandaag nog 2.600. Ook Bob lijkt niet van plan om zijn papa op te volgen in de bakkerij. "Het liefst zou ik kok worden", zegt hij in "Karrewiet". [naar artikel]


14. Trui uit Kortrijk werkt als flexi-jobber bij warme bakkers en geeft haar loon aan hen terug om hen te steunen (24/11/2022 - VRT NWS)

Trui Steenhoudt uit Kortrijk gaat als flexi-jobber aan de slag bij warme bakkers in Kortrijk. Het geld dat ze verdient, geeft ze terug aan de bakker. Met haar ludieke actie wil ze de sector steunen. "Ik zie de laatste tijd alsmaar meer warme bakkers verdwijnen. Ze vinden geen overnemers meer." [naar artikel]


15. 1 op de 10 Limburgse bakkers sluit de deuren (11/01/2023 - Het Belang van Limburg)

In Limburg zijn er het afgelopen jaar ongeveer dertig bakkers gesloten, dat is 10% van het totale aantal bakkers in onze provincie. Dat zegt Jan Kerkhofs, voorzitter van bakkersfederatie Bakkers Vlaanderen. Ook Kerkhofs zelf is bakker, en stopt omdat hij met pensioen gaat, maar ook hij had liever zijn bakker open gehouden als er geen sprake was van de sterk stijgende prijzen. [naar artikel]


16. Bakkers vragen steunmaatregelen: "Ovens werken op gas, vrezen dat we rekeningen niet meer kunnen betalen" (21/08/2022 - VRT NWS)

Steeds meer ambachtelijke bakkers komen in de problemen door de dure gasprijzen. Zo'n 80 procent van de Vlaamse bakkers werkt met gasovens en ze kunnen de gasfactuur nog amper betalen. Ze vragen steun van de overheid, anders dreigt een catastrofe, zegt de federatie Bakkers Vlaanderen. Een van de bezorgde bakkers is Manuel Foubert, zijn voorschotfactuur is van 400 naar 2.000 euro per maand gegaan. Bekijk hier de Journaalreportage. [naar artikel]


17. Bakkers brengen kindertekeningen tot leven in ‘Bake Off Vlaanderen’ (15/10/2019 - Het Laatste Nieuws)

Deze week hoog bezoek in de baktent van ‘Bake Off Vlaanderen’: enkele kinderen maakten een tekening van een taart die de bakkers op het einde van... [naar artikel]


18. Bakkers sjoemelen met broden: vier op de tien exemplaren zijn te licht (04/09/2018 - Gazet van Antwerpen)

De FOD Justitie heeft de eerste vijf maanden van dit jaar bij 138 warme bakkers controles gehouden op het gewicht en de etikettering van de verkochte broden. Daarbij werden 32 inbreuken vastgesteld. “Kan niet door de beugel”, klinkt het bij beroepsorganisatie Bakkers Vlaanderen, dat voor extra controles pleit. Zo maken sommige Limburgse bakkers zich schuldig aan broodgesjoemel, zo blijkt uit een steekproef van Het Belang van Limburg bij acht Limburgse bakkers en twee supermarkten. Vier op de tien broden bleken te licht. [naar artikel]


19. Bakkers kreunen onder hoge meelprijzen: “3 euro voor een wit brood binnenkort niet uitgesloten” (17/05/2022 - Gazet van Antwerpen)

“Net weer geweldig nieuws ontvangen. Een mens zou nog hopen dat het 1 april is”, schrijft Elke Cailloux van patisserie De Ruyter in Mechelen met een ironische noot op haar Facebookpagina. De aanleiding voor haar post is een zoveelste prijsstijging van het meel. Andere bakkers ontsnappen evenmin aan de enorme prijsschommelingen op de internationale markt. “Het is niet ondenkbaar dat een groot wit brood binnenkort drie euro kost”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]


20. Steeds minder artisanale bakkers: “Harde, maar fijne stiel” (15/07/2022 - Het Belang van Limburg)

De stiel van artisanale bakker dreigt verloren te gaan bij gebrek aan opvolging. In LImburg waren er 50 jaar geleden nog 400 bakkers, maar dat aantal is teruggelopen tot 100. In Tongeren bijvoorbeeld houden drie warme bakkers het voor bekeken. [naar artikel]


21. Laatste kans: deze 19 films en series verdwijnen binnenkort van Netflix (11/04/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het aanbod van streamingdienst Netflix lijkt haast oneindig. Elke week komen er wel nieuwe reeksen en films bij in het aanbod, maar er verdwijnen... [naar artikel]


22. Laatste kans: deze 41 films- en series verdwijnen binnenkort van Netflix (29/01/2019 - Het Laatste Nieuws)

Het aanbod van streamingdienst Netflix lijkt haast oneindig. Elke week komen er wel nieuwe reeksen en films bij in het aanbod, maar er verdwijnen... [naar artikel]


23. Bakkers kreunen onder hoge meelprijzen: “3 euro voor een groot wit brood binnenkort niet uitgesloten” (17/05/2022 - Het Nieuwsblad)

“Net weer geweldig nieuws ontvangen. Een mens zou nog hopen dat het 1 april is”, schrijft Elke Cailloux van patisserie De Ruyter in Mechelen met een ironische noot op haar Facebookpagina. De aanleiding voor haar post is een zoveelste prijsstijging van het meel. Andere bakkers ontsnappen evenmin aan de enorme prijsschommelingen op de internationale markt. “Het is niet ondenkbaar dat een groot wit brood binnenkort drie euro kost”, klinkt het bij Bakkers Vlaanderen. [naar artikel]


24. Bekendste patisserie van Maastricht dreigt na bijna 100 jaar te verdwijnen: “We vinden geen bakkers meer” (19/12/2023 - Het Belang van Limburg)

Dreigt Maastrichts bekendste patisseriezaak te verdwijnen? Eigenaresse Sabine Struijcken heeft het bijna 100 jaar oude familiebedrijf in de etalage gezet. De reden? Een gebrek aan personeel. Vooral patisseriebakkers zijn niet meer te vinden. [naar artikel]


25. Vlaamse bakkers kwaad op Delhaize voor ‘misleidende’ reclame (23/10/2019 - De Morgen)

Bakkers Vlaanderen is niet opgezet met de campagne ‘Brood, maar dan beter’ van de supermarktketen Delhaize. De beroepsvereniging van Vlaamse ambachtelijke bakkers vindt dat de nieuwe campagne doet uitschijnen dat enkel bij Delhaize brood zonder bewaarmiddelen wordt gemaakt. [naar artikel]


Vers van de pers.
Alle Vlaamse Krantenkoppen.
Elke minuut geupdate.
De Krantenkoppen dagelijks in je mailbox?
Gratis dagelijks de krantenkoppen in je mailbox!

© 2016 - 2023. DeKrantenkoppen.be - Disclaimer. Privacy Policy.

Dagelijks de populairste artikels in je mailbox?

Je kan je op elk moment uitschrijven!